Via een adviseur van het Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur kreeg ik in het voorjaar van 2014 de opdracht van het st. Annaziekenhuis in Geldrop om een onderzoek te doen naar Aangenaam Wachten op de poli’s van het ziekenhuis.Ik koos ervoor om de wachtruimte een aantal dagdelen te beschouwen als mijn onderzoeksruimte. Ik maakte foto’s van de bestaande situatie en bracht kleine veranderingen aan in de ruimte om zo op een natuurlijke manier in gesprek te komen met bezoekers en medewerkers  over hun wensen voor De Ideale Wachtkamer.

Ik bracht verse bloemen, een groene plant, een gedicht op groot formaat poster en voorleesboekjes voor jonge kinderen mee en experimenteerde met de verschillende mogelijkheden van meubilair uit andere ruimtes van het ziekenhuis.

Een van de belangrijkste positieve veranderingen  bleek de persoonlijke aandacht van de aanwezige vrijwilligers te zijn en het aanbod van hen van koffie , thee en een luisterend oor.

Conclusies en aanbevelingen zijn samengevat in een boekje en vervolgens  uitgevoerd bij de renovatie van de wachtruimtes.